GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 19 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Geen klein bier

23 juni 2015 Volwassenenonderwijs
Bier drinken dat kunnen de meesten wel, maar het maken is toch andere kost. In GO! CVO COOVI in Anderlecht weten ze daar echter wel raad mee. En dat lijken meer en meer mensen te kunnen smaken want de opleiding bierbrouwer boomt er.

Nu al verschillende jaren op rij zit de brouweropleiding, voluit ‘Technicus in de fermentatieprocessen - Bieren’ van CVO COOVI in Anderlecht in de lift, met lange wachtlijsten tot gevolg. Volgend schooljaar dreigt de opleiding zelfs helemaal uit haar voegen te barsten. Talrijke cursisten, waaronder steeds meer Nederlanders, trotseren de lange wachtrijen op de inschrijvingsdag om te kunnen starten in september. Wat ooit begon met 2 geïnteresseerden, telt volgend schooljaar 8 brouwgroepen van 15 cursisten. En nog steeds groeit de wachtlijst aan…


Bier is in

Bier is al geruime tijd aan een revival bezig. Meer en meer (top)chefs verwerken bier in hun gerechten en hebben een rijkelijk gevarieerde bierkaart. Dat ook de interesse voor de opleiding zou stijgen, is logisch. Het begon ooit met 2 cursisten. Volgend jaar zijn er 8 brouwgroepen van 15 cursisten! Maar zelfs dan zijn de beschikbare plaatsen vlug benomen en groeit de wachtlijst.


Oud-cursist wint meest prestigieuze bierwedstrijd

De opleiding is niet alleen populair, maar levert ook kwaliteit. Afgestudeerden starten steeds vaker een eigen brouwerij, produceren schitterende bieren en winnen er prijzen mee. Recent nog kaapte oud-cursist, Marc Struyf van Brouwerij Den Triest, de eerste prijs weg op het meest gerenommeerde bierfestival van België, Zythos. Struyf werd na zijn opleiding bij CVO COOVI een gepassioneerd brouwer, gefascineerd door het ingrediënt hop. Sindsdien spendeert hij zijn vrije tijd in de Yakima Valley (VS), het centrum van de hop, en zoekt er nieuwe variëteiten. Hij was al meermaals de eerste om onbekende hopvariëteiten te gebruiken, lang vóór zelfs de grote brouwerijen ze ontdekten.


Proeven op de Zomerhappening

Het bier van Struyf was naast tal van andere bieren van cursisten te proeven op het jaarlijkse bierfestival tijdens de Zomerhappening op zaterdag 20 juni. Je kon er ook kennismaken met het uitgebreide aanbod opleidingen van CVO COOVI met tal van demo’s, infostanden, actieve workshops, tentoonstellingen en wedstrijden en kan men er genieten van randactiviteiten zoals een gastronomische barbecue of de cocktail- en tapasbar.


Meer informatie via

Katrien Dedobbeleer
directeur CVO COOVI
0499 58 86 52
02 526 51 00
katrien.dedobbeleer@coovi.be
cvo@coovi.be 
www.coovi.be 

Lees ook

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 790

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 842

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 711

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 836

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 926

Leren programmeren: the game

Wat je graag doet, doe je vaak beter. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten daarom in op de interesses en talenten van de cursisten om het leerproces extra brandstof te geven. Gamers al gamend leren programmeren bijvoorbeeld.

Lees meer 692

'Je bent goed bezig' doet deugd

Onderwijs is sowieso een verhaal van mensen kansen geven. Toch loopt het voor sommigen anders dan gehoopt en lijken de kansen verkeken. Gelukkig is er ook tweedekansonderwijs zoals in cvo Cervo-Go De Panne. De waarde ervan is groot. Een compliment waard.

Lees meer 1183

Transformeer jezelf

Een nieuw jaar? Waarom dan eens geen nieuwe weg inslaan? Met een prikkelend frisse videonieuwjaarsboodschap lokt CVO Antwerpen ons uit sluimerstand.

Lees meer 841

Open lesweek in aanloop naar Europese dag van de talen

N.a.v. de Europese Dag van de Talen gaven de taaldocenten van GO! CVO Antwerpen in de week van 21 september les met open deuren. Zo kon iedereen gaan ontdekken hoe een les vreemde talen verloopt in het volwassenenonderwijs en er de sfeer gaan opsnuiven.

Lees meer 1022

Zwoele nachten en spannende vertellingen

… GO! CVO VOLT valt in de prijzen op conferentie Europese Dag van de Talen

Lees meer 759

Zehma carrière moaken ...

21 september 2015 AD

Volwassenenonderwijs

... met dank aan CVO Antwerpen. Mike De Ridder (29) behaalde enkele jaren geleden zijn diploma secundair onderwijs multimediaoperator bij CVO Antwerpen. Ondertussen is Mike een grote naam in de Vlaamse hiphopwereld.

Lees meer 1005

Broedplaats voor polyvalent talent

4 september 2015 AD

Volwassenenonderwijs

Op 1 september telde GO! CVO Antwerpen 6000 cursisten. Allemaal mensen die er weer een jaar lang aan hun talentontwikkeling gaan werken. Vanaf dit schooljaar is daar ook de mogelijkheid bij om een opleiding polyvalent verkoper te volgen.

Lees meer 1023

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder