GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 19 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Wensenwaarmakers gewaardeerd

5 juni 2015 JT
Leerlingen mikken met hun eindwerk uiteraard op een getuigschrift of diploma, een beloning die er zijn mag. Maar als je werk ook de aandacht van de buitenwereld trekt, doet dat extra deugd, weten nu ook de laatstejaars verzorging van GO! atheneum Hoboken.

De 'Gilde voor Revaluatie Arbeid en Motivatie' – kortweg GRAM – reikt jaarlijks de gelijknamige GRAM-prijzen uit aan leerlingen van het zesde en zevende jaar beroepsonderwijs die zich door vakbekwaamheid, creativiteit of originaliteit hebben doen opmerken. Op die manier wil GRAM de jongeren die bewust kiezen voor een beroepsopleiding, extra aanmoedigen én belonen. De leerlingen van GO! atheneum Hoboken slepen dit jaar de prestigieuze prijs in de wacht!

Voor hun eindwerk organiseerden de leerlingen van het 6e en 7e jaar verzorging een Make-A-Wish-familiedag in Hofstade. Wanneer een kind zwaar en langdurig ziek is, is dat een zware belasting voor het hele gezin. De leerlingen zorgden voor een dag vol animatie en plezier en zo konden de families hun zorgen even vergeten. De leerlingen van het 6e en 7e jaar beroepsopleiding regelden op voorhand de financiële en administratieve kant van de organisatie. Zij deden geldinzamelacties, zochten sponsors, verkochten wenskaarten, hielden een wafelslag, staken een comedyavond in elkaar en vonden Youssef El Moussaoui en Sven Hardies bereid om tegen een vriendenprijs op te treden in zaal Nova. Er werd voldoende geld opgehaald om alles volledig te financieren. De dag met workshops en kinderanimatie werd ook van A-Z door de leerlingen van het Atheneum Hoboken georganiseerd. Ook Tatiana Beloy van Ketnet was van de partij. Het werd een groot succes. 

De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 26 september, maar vandaag kan in Hoboken alvast een gat in de lucht gesprongen worden. Proficiat!


Meer informatie via

Micheline Warmenbol
directeur GO! atheneum Hoboken
03 827 27 99
atheneum.hoboken@g-o.be 
www.atheneumhoboken.be


Lees ook

Recyclage in de mode

24 oktober 2016 SV

Trendy én ecologisch verantwoord: tijdens de M-Fair op zondag 16 oktober in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen kaapte de opleiding Mode van GO! CVO Crescendo de eerste prijs weg met een modelijn op basis van gerecycleerd materiaal.

Lees meer 831

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1222

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1063

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1351

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1590

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 896

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 827

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10875

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1603

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1016

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1359

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1782

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder