GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 19 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

De CampusKRAKs

27 mei 2015 Leerzorg Wetenschappen
Sommige leerlingen hebben wat extra uitleg nodig, andere extra uitdaging. In GO! campus Het Spoor in Mol kunnen leerlingen met een neus voor wetenschappen en wiskunde het spoor van hun talent volgen in de KRAK-module.

 
Wetenschappen en wiskunde, sommige leerlingen zijn er echt voor gemaakt. Ze doen het uiteraard sowieso al goed in deze vakken maar om hen extra uitdaging te bieden hebben ze in GO! campus Het Spoor in Mol een aparte aanpak uitgewerkt: de KRAK-module. Gedurende drie lestijden per week gaan de KRAK-leerlingen projectmatig aan de slag rond wetenschappelijke vraagstukken waarmee ze vooral een pak STEM-vaardigheden aan een hoog tempo verwerven.

Yati Thys, één van de twee leercoaches van de KRAK-module, geeft toelichting: "Bij de keuzes voor projecten zoeken we vaak aansluiting bij de interessegebieden van de leerlingen. Programmeren is er zo eentje. En als je over programmeren spreekt dan komt Arduino handig van pas. Arduino is een vrij te gebruiken elektronica platform dat je toelaat om met enkele eenvoudige schakelingen en wat programmeerwerk een elektronisch toestel te ontwerpen dat in de 'reële wereld' zaken kan aansturen."

De KRAK-leerlingen van de 1e graad van Campus Het Spoor (zie foto) hebben deze tool ondertussen al aardig in de vingers want toen ze op de finale van de nationale Momentumwedstrijd op 29 april hun project ‘Kermis met Arduino’ mochten voorstellen pakten ze meteen een eerste prijs.

De zelfonderzoekende leeromgeving van de KRAK-module werpt duidelijk zijn vruchten af voor deze CampusKRAKs.


Meer informatie via
 
Katrien Leysen
katrien.leysen@campushetspoor.be
0496 33 82 11

Michiel Dilissen
014 31 15 01
michiel.dilissen@campushetspoor.be
www.campushetspoor.be


Lees ook

Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap

Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap op zondag 22 november. “Onze proefjes en demo’s zijn gericht op kinderen van tien tot twaalf jaar die wild van wetenschap en techniek zijn."

Lees meer 1063

Biobrons voor Brendan Saux (van het GO!)

28 augustus 2015

Wetenschappen

Vakantie of niet, voor 2260 scholieren stond de week van 12-19 juli in het teken van een examen biologie van het hoogste niveau op de Internationale Biologie Olympiade in het Deense Århus. Brendan Saux van GO! atheneum Oostende pakte er brons.

Lees meer 769

Perpetuum techmobile: techniek en wetenschap onderweg

Wetenschap en techniek zijn nog nooit zo bepalend geweest om de wereld vorm te geven en daarom horen ze ook sterk aanwezig te zijn in ons onderwijs. GO! freinetschool De Appeltuin in Leuven duwt alvast flink aan de kar met hun prijswinnende TECHMOBIEL.

Lees meer 1133

"Differentiatie en maatwerk zijn nodig"

Leerachterstand en leervoorsprong doen zich op alle leeftijden voor. Voor de leerkracht is het een hele opdracht om deze kinderen en jongeren bij de les te houden. Nascholer Liv Van Hyfte helpt je op weg met 2-daagse opleidingen.

Lees meer 1614

Topfit in natuurwetenschappen

19 mei 2015

Evenementen Wetenschappen

Op 17 mei was er de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen in Leuven. Daniël Withoeck, leerling 4 Latijn van GO! Erasmusatheneum in Deinze was er ook. Voor een afspraak met de gouden medaille op de Junior Olympiade Wetenschappen.

Lees meer 988

Ballonvaarders met afstandsbediening

4 mei 2015 BB

Wetenschappen

Hoe onderzoek je het best de stratosfeer? Door zelf naar de ruimte te trekken uiteraard! Dat dachten ook Maxime Vandenbosch en Bas van Beusekom, leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde in het GO! atheneum (KA) Tervuren.

Lees meer 991

Hersenspeleologie

Van al onze organen zijn de hersenen ongetwijfeld de intrigerendste. Geen wonder dat velen er gefascineerd door zijn. Zo ook de zesdejaars van GO! atheneum en leefschool De Tandem in Eeklo die dat op Meeting of Minds for Youth met verve aantoonden.

Lees meer 1377

Moon fever

Elke dag komt de zon op. Maar het gebeurt maar eens om de zoveel tijd dat de maan roet in het eten komt gooien en ons het zicht erop ontneemt. Een zonsverduistering laat je niet ongezien voorbijgaan. Vinden ze ook in GO! atheneum Tienen.

Lees meer 1219

Samen zonnekijken, smile!!!

20 maart 2015 PL

Wetenschappen

In de ochtend van vrijdag 20 maart beleven alle leerlingen van de GO! athenea Gentbrugge en Merelbeke en GO! tuinbouwschool Melle live tijdens de schooluren een gedeeltelijke zonsverduistering.

Lees meer 1164

Creatief met vaccin

Kennis toepassen, ideeën uitwerken, samenwerken met leerlingen uit andere scholen, de wereld helpen met een goed concept én de hoofdprijs winnen, dat is wat Margot Maes van GO! atheneum Pitzemburg deed op de creativiteitsmarathon van essenscia Vlaanderen.

Lees meer 1145

Hoe werkt een school zonder examens?

3 december 2014 RC

Leerzorg Methodeonderwijs Ouders

Het ensorinstituut in Oostende durfde afstappen van het klassieke puntensysteem, durfde examens te laten vallen. Hoe realiseren ze dit over de richtingen en over de vakken heen? Collega Eva De Blieck van GO! ouders ging op onderzoek.

Lees meer 1850

Handig met robots

503 jaar geleden liet Erasmus zijn Lof der Zotheid op de wereld los. En zot zijn ze nog steeds in het Erasmusatheneum in Deinze. Toch zot van technologie. En dat zorgt ook voor knappe prestaties, van robothandyman Sibbe Van Looveren op Technologica bv.

Lees meer 1720

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder