GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Maak eens een verpletterende indruk

Druk Op Straat. Zo kan je de workshop van GO! freinetschool Triangel tijdens het kinderkunstenfestival Supervlieg in Booischot gerust noemen. Want dat is wat ze deden: lino’s afdrukken op straat. Niet met een drukpers maar met een heuse pletwals.


"Druk Op Straat. Zo kon je onze workshop tijdens het kinderkunstenfestival ook wel noemen”, lacht Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel. “Want dat is wat we deden. We drukten lino’s af op straat met een heuse pletwals en we hoopten natuurlijk op veel belangstelling. Iedereen was welkom op de stand van onze school.” Het kinderkunstenfestival Supervlieg in Booischot ging door op zondag 24 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Bezoekers die op zondag 24 mei 2015 een bezoek brachten aan de drukworkshop van Freinetschool Triangel op het kinderkunstenfestival Supervlieg in Booischot, konden zich verwachten aan een groot spektakel. “Imposante afdrukken. Niet met een drukpers op een tafel, wel op straat met een pletwals. Een wegenwerkmachine die normaal de straten glad rolt!”, zegt Patrick Leunens.

De kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van Freinetschool Triangel brachten vooraf een bezoek aan de tekenacademie in Heist-op-den-Berg. Daar bereidden ze samen met een team ervaren leerkrachten afdrukklare lino’s voor. “Een beetje Pierre Alechinsky achterna”, aldus coördinator Patrick Leunens.  De lino’s werden daarna afgedrukt tijdens Supervlieg.

“Maar een bezoeker kon ter plaatse ook perfect een eigen lino uitsnijden en door de pletwals laten drukken op stof of een andere bedrukbare ondergrond. Spektakel en kunstzinnig werk werden zo gecombineerd.”

Deelnemen aan festival Supervlieg gebeurde op vertoon van een Supervliegbandje. Dit kostte 4 euro. Maar leerlingen van Freinetschool Triangel mochten gratis binnen.
Patrick Leunens: ‘Wij vinden het belangrijk dat alle Triangelkinderen de kans kregen om aan dit kinderkunstenfestival deel te nemen. Daarom draagt de school de deelnemingskosten voor onze kinderen.” 

Supervlieg is een bruisende familie- en gezinshappening vol met kunsten en kunstjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders, familie, vrienden, …. Het festival vond plaats op zondag 24 mei van 13u tot 17u in het centrum van Booischot, aan de kerk.

Freinetschool Triangel, de Vrije Basisschool, verenigingen uit het dorp en de gemeentelijke cultuurpartners werkten mee aan dit cultuurfeest.


Meer informatie via
 
Patrick Leunens
coördinator GO! freinetschool Triangel Booischot
015 22 16 30
info@freinetschool-triangel.be
www.freinetschool-triangel.be


Freinetschool Triangel is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.200 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Erik Ruts.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 879

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1499

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 806

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 755

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 855

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 943

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1104

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder