GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Nand naar Wuhan

Nand Van Roy, Gil Van Roye en Senne Trappeniers van GO! atheneum Tervuren trokken op 1 mei hun sportschoenen aan om deel te nemen aan de selectiewedstrijd atletiek voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in China. Resultaat? Nand gaat naar Wuhan.


Ieder schooljaar organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport tal van wedstrijden. Op 1 mei namen Nand Van Roy (5 Humane Wetenschappen), Gil Van Roye (4 Wetenschappen) en Senne Trappeniers (5 Wetenschappen-Wiskunde) deel aan de atletiekmeeting in het BLOSO-domein van Oordegem. Uit heel Vlaanderen kwamen scholieren afgezakt om zich te selecteren voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in de Chinese stad Wuhan. Iets wat enkel weggelegd was voor de top 6 van zowel de jongens als de meisjes.

Nand, Gil en Senne namen elk deel aan twee disciplines waardoor ze punten verzamelden voor de rangschikking. Gil waagde zich aan de 100 meter en het kogelstoten. Senne en Nand kozen voor de 200 meter en het verspringen. Alle drie scoorden ze mooie resultaten, maar enkel Nand kon zich rangschikken voor een plaats op het kampioenschap in China.

"Op de 200 meter haalde ik de eerste plaats met een tijd van 24,53 seconden. In combinatie met mijn vierde plaats (5,60 meter) bij het verspringen ben ik geselecteerd voor de top 6 bij de jongens en mag ik naar China", vertelt een trotse Nand. "Ik ben geselecteerd als spurter en verspringer, een ongelooflijke prestatie. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik in juni ons land en mijn school mag vertegenwoordigen in China."


De (aantrekkings)kracht van naschoolse sport

Het leerkrachtenteam van L.O. zet de laatste jaren meer dan ooit in op het uitdagen van leerlingen op sportief vlak. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook na school. Zo zijn er gedurende het schooljaar verschillende sportactiviteiten en wedstrijden voor leerlingen (en leerkrachten). Zo staat er op het einde van het school steeds een interklassen-leerkrachtencompetitie volleybal en voetbal op het programma.

De leerlingen kunnen zich van hun meest sportieve kant tonen, terwijl de leerkachten bewijzen dat ze nog niet uitgeteld zijn. Daarnaast neemt het atheneum ook zoveel mogelijk deel aan de sportcompetities van SVS. Voor de school staan naast de sportieve prestaties vooral de teamgeest en groepscohesie centraal, aangezien leerlingen uit verschillende jaren met een gezamelijke interesse en passie voor sport met elkaar in contact komen.


Meer informatie via

02 766 11 11
info@katervuren.be
www.katervuren.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1110

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 879

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1052

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2407

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 897

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 806

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 985

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder