GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 22 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! vraagt eerlijkheid in debat over problematiek scholenbouw

30 april 2015 Infrastructuur Nieuwbouw
Afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Raymonda Verdyck noemt de uitspraken van Lieven Boeve over de verdeling van middelen voor capaciteitsuitbreiding onheus en onjuist.


Door te stellen dat de bouwkosten van het GO! voor 100 procent worden terugbetaald lijkt het alsof het GO! over voldoende middelen beschikt om aan al zijn infrastructuurnoden te voldoen en dat klopt niet. "Ook bij ons zijn de noden torenhoog, wij krijgen jaarlijks 35 miljoen euro voor scholenbouw, terwijl we 1,8 miljard nodig hebben." zegt Verdyck.

De gebouwen van het VSKO worden door de overheid voor 70 procent betaald maar zijn in tegenstelling tot die van het GO! privé-eigendom. De gebouwen van het GO! zijn 100 procent eigendom van de Vlaamse Gemeenschap, en dus ook van de belastingbetaler.

"Als de overheid van alle onderwijsverstrekkers de volledige kost moet dragen, dan is het ook niet meer dan heus dat de overheid ook eigenaar van al die gebouwen is," besluit Verdyck.


Meer informatie via

Sarina Simenon
persverantwoordelijke GO!
0476 26 66 36


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1069

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1463

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 863

School met dansvoetjes

1 juni 2015

Capaciteit Infrastructuur

GO! basisschool De Springplank in Brugge heeft er een gloednieuw gedeelte bij. En niet zomaar het eerste het beste. De nieuwbouw won zopas de vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur West-Vlaanderen onder meer vanwege zijn gracieuze dansbeweging.

Lees meer 1146

Van de nood een deugd maken

27 september 2014 FV

Nieuwbouw Open Leercentrum

Nieuwe kleuterklassen en een Openleercentrum maken GO! campus Diest “toekomstproof”. Ze kozen voor beweeglijke glazen wanden om de ruimte volgens behoefte te verkleinen of vergroten. En het zorgt letterlijk en figuurlijk voor transparantie.

Lees meer 1591

GO! bouwt nieuwe campus in Sint-Niklaas met 'Scholen van Morgen'

15 oktober 2013

Capaciteit Infrastructuur PPS/DBFM

Vandaag legde minister Pascal Smet de eerste steen van de GO! Campus Aangepast Onderwijs in Sint-Niklaas. Drie GO! instellingen worden er verenigd tot één volwaardige campus voor leerlingen met specifieke onderwijs- en opvangbehoeften.

Lees meer 2878

Bewust kiezen voor het TSO of BSO: “Vandaag kan je doctoreren in de technologie”

Het TSO en het BSO blijven kampen met een negatief imago, ondanks alle inspanningen van de voorbije jaren om de infrastructuur en educatieve leeromgevingen te actualiseren. Toch heeft het heel wat troeven in handen voor onze jongeren, bewijzen de verhalen van Niels Deprez en Jan Van Hecke.

Lees meer 6769

GO! opent passiefschool in Etterbeek

5 november 2012

Infrastructuur Milieu Nieuwbouw

Op maandag 5 november opende de eerste passiefschool van het GO! zijn deuren. Het gaat om de basisschool van het GO! atheneum van Etterbeek. Deze passiefschool is zo gebouwd dat ze bijna geen verwarming en koeling nodig heeft.

Lees meer 2932

Een integraalplan voor Antwerpen

19 september 2012

Capaciteit Nieuwbouw

De infrastructuur afstemmen op het onderwijsaanbod. Dat is kort gezegd het doel van een integraalplan. In het kader van GO! 2020, het strategisch plan van het GO!, ontwikkelde de afdeling infrastructuur een integraalplan voor scholengroep 1 in Antwerpen.

Lees meer 3036

Joepie, een container als klas!

19 juni 2012

Infrastructuur

Containerklas. Het woord heeft vaak een negatieve bijklank. ‘Nergens voor nodig’, beweert directrice Sara Scholliers van GO! Freinetschool Het Avontuur in Berchem.

Lees meer 4769

GO! en VDAB investeren samen in knelpuntberoep

De krachten bundelen waar het kan is altijd slim. En nu de crisis om zich heen grijpt geldt deze raad meer dan ooit. Scholengroep Kempen en VDAB Antwerpen investeren samen in opleiding en machinepark om de lage uitstroom van CNC-bedieners op te krikken.

Lees meer 5036

Een historische openingsdag

Op 6 december 2011 zet Campus Wemmel, Hotelschool – Toerismeschool – Sportschool een historische stap. Na een decennium van plannen en bouwen wordt een nieuw schoolgebouw in gebruik genomen, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Paola.

Lees meer 3287

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder