GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 19 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Languit veggie

Ruim 650 leerlingen, leraren en medewerkers schoven in basisschool GO Shil Mechelen aan tafel voor een veggiemaaltijd. Om het Vlaams schoolrecord langste veggietafel te vestigen, maar ook omdat veggie lekker, gezond, gezellig en mild voor onze planeet is.


Basisschool GO Shil uit Mechelen wou donderdag 2 april een record vestigen van langste veggietafel op school. "We plaatsten die dag een lange tafel doorheen de hele school, een deel binnen en een deel buiten, zodat de lengte ongeveer 150 meter is. Meer dan 650 leerlingen, leerkrachten en medewerkers schoven aan om een vegetarische warme maaltijd of een vegetarische broodmaaltijd te eten. Op die manier trachtten we een Vlaams schoolrecord ‘langste veggietafel’ te vestigen!", zegt Bart Pepermans, directeur van basisschool GO Shil. De recordpoging werd opgemeten door gerechtsdeurwaarder Ann Vercauteren.

Basisschool GO Shil uit Mechelen is een half internaat. Dit betekent dat leerlingen er zowel ’s middags als ’s avonds kunnen eten.

"Als Half Internaat zijn we het aan onze leerlingen verplicht om hen het belang van gezonde voeding bij te brengen. Onze schoolmaaltijden bestaan vandaag al uit veel groenten en fruit. Maar wij geloven dat de stimulans tot gezond eten eens zo groot is wanneer we dit gegeven in een wedstrijdvorm gieten en elke leerling en medewerker hierin betrekken."

Op het menu stonden een groentebouillon, vegetarische vol au vent en frietjes alsook boterhammen met veggiebeleg of kaas.

"En alle grote en kleine veggie-eters kregen gratis appelsap als drankje aangeboden door Mechelen Klimaatstad en EVA vzw, de tweede grootste vegetariërsvereniging in Europa."
 
Het evenement van basisschool GO Shil vond plaats in de aanloop naar de Langste Veggietafel in Mechelen op 16 april 2015. De Langste Veggietafel wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Mechelen Klimaatstad en EVA Mechelen. De organisatoren nodigen daarbij alle Mechelaars uit op een vegetarische en afvalarme picknick in het hart van de stad.

"En wij nodigden alle leerlingen en schoolmedewerkers van basisschool GO Shil twee weken eerder uit. Als veggie-aperitiefje, zeg maar", lacht Bart Pepermans.

(© foto Patrick Hottari)


Meer informatie via

Bart Pepermans
directeur GO! basisschool GO Shil Mechelen
015 41 20 02
directie@goshil.be
www.goshil.be


Sandra  Van Maurik
communicatiecoördinator
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be 
www.sgr5.be
Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1063

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1351

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 827

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1603

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1359

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1064

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1458

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 832

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1468

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 764

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 711

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 813

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder