GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 14 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Good good good... good vibrations

GO! CVO Antwerpen deelt 6.000 complimentjes uit in de strijd tegen burn-out en stress naar aanleiding van compilmentendag. Het mag dan al symbolisch zijn, het zorgt misschien wel voor een grote zindering van goede gevoelens door de stad. Chapeau CVO!

"Wat ben jij een TOPdocent. CVO Antwerpen wordt gelukkig van jou! Je bent een cursist met toekomst!" Op zondag 1 maart is het nationale complimentendag, een dag om docenten én cursisten eventjes vrij te maken van alle stress en ze extra te motiveren.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) toonde onlangs aan in een rapport dat burn-out, stress en depressies de voornaamste redenen zijn voor het ziekteverzuim van leerkrachten. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen legt zijn docenten altijd in de watten, maar tijdens complimentendag net dat ietsje meer. Gemotiveerde collega's zijn prettiger in omgang, zij denken in oplossingen, niet in problemen. En dat is dan weer een goede zaak voor de cursisten.

Het volwassenenonderwijs wil zowel ouderen als jongeren een tweede kans geven een diploma te behalen. Het is van cruciaal belang dat zij hierin positief gestimuleerd en gemotiveerd worden. Onderzoek wees uit dat regelmatig complimentjes ontvangen het brein stimuleert om ons werk te verbeteren op dezelfde manier als een financiële beloning. Af en toe anderen complimenteren voor goed werk is zo een eenvoudige en effectieve strategie om in de klas te gebruiken.

CVO Antwerpen drukte 6.000 complimenten op kleine stickers. Zowel medewerkers als cursisten krijgen uitgebreid de kans complimentjes uit te delen door de stickers op elkaar te kleven. Omdat de campussen van CVO Antwerpen op zondag niet open zijn, viert de school deze speciale dag op maandag 2 maart.


Meer informatie via

Sophie Van der Avort
directeur
sophie.vanderavort@cvoantwerpen.be

Joke Temmerman
diensthoofd communicatie
03 369 06 98
joke.temmerman@cvoantwerpen.be 
www.cvoantwerpen.be 

Over CVO Antwerpen
Met meer dan 7000 cursisten is CVO Antwerpen een dynamisch centrum voor volwassenenonderwijs met verschillende campussen in en rond Antwerpen. CVO Antwerpen biedt zowel hoger beroepsonderwijs en tweedekansonderwijs aan, als Nederlands voor anderstaligen, bedrijfsbeheer, maritieme opleiding, koken, moderne vreemde talen en softwarepakketten & CAD.Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1129

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1428

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1663

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1125

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1094

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 885

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 846

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1528

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 815

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 999

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 893

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 770

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder