GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Buitengewoon secundair onderwijs

Niet ongewoon maar... buitengewoon

Het buitengewoon secundair onderwijs vormt jongeren van 13 tot 21 jaar met elk type handicap behalve type 8. De Commissie van Advies voor het Buitengewoon Onderwijs kan de maximumleeftijd verlengen tot 25 jaar. Het buitengewoon secundair onderwijs wordt in vier opleidingsvormen ingedeeld.

In de veiligheid en geborgenheid van de school kan elke leerling met specifieke onderwijsbehoeften op zijn niveau groeien naar zelfstandigheid. Intensieve individuele begeleiding zorgt ervoor dat het volgens zijn eigen mogelijkheden en tempo kennis, vaardigheden en attitudes kan verwerven en zijn persoonlijkheid kan ontwikkelen.

Centraal in onze aanpak staat de zorgvraag van onze leerlingen. De diverse aspecten van de begeleiding (onderwijskundig, paramedisch) worden vastgelegd in een handelingsplan dat op geregelde tijdstippen door het bevoegde team wordt bijgestuurd. Ons gemotiveerd personeel zorgt er dag na dag voor dat uw kind de beste begeleiding krijgt, ongeacht zijn hulpvraag.

Voor de ouders die het door omstandigheden moeilijk hebben om hun kinderen op te vangen bestaan er specifieke internaten en opvangcentra. De jongeren kunnen er voor en na schooltijd terecht en tijdens de vakantieperiodes.

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder