GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Gewoon secundair onderwijs

Je hebt het getuigschrift basisonderwijs behaald. Proficiat! Welkom in de brede wereld van het secundair onderwijs. Vanaf nu bouw je verder op wat je tot nu toe hebt geleerd.

Welkom in de boeiende wereld die je voorbereidt op het leven na 18 jaar. Een wereld met heel wat interessante uitdagingen. Je zal veel keuzes moeten maken en soms moeilijke beslissingen moeten nemen. Maar zo word je nu eenmaal rijp en volwassen.

De school begeleidt je in je leerproces, bij het verder ontdekken en ontwikkelen van je persoonlijkheid en bij je studiekeuze. In de 1e graad is het vrij eenvoudig: je gaat naar het 1e leerjaar A of B, afhankelijk van het advies van de klassenraad in het basisonderwijs.

Maar vanaf de 2e graad wordt het spannender. Wat zal het worden: algemeen vormend, technisch, kunst- of beroepsonderwijs? En welke studierichting kies je dan? Een team van deskundigen staat alvast klaar om je wegwijs te maken in de ruime waaier aan mogelijkheden. En daarbij wordt rekening gehouden met je persoonlijkheid, je interesses en ambities.

Gaandeweg zal je ontdekken wat je na je secundaire studies wil en kan doen: verder studeren of in de bedrijfswereld stappen. Ook daarbij word je op school geholpen.

Alle opleidingen van het voltijds gewoon secundair onderwijs resulteren in het diploma secundair onderwijs. Daarna kun je ook terecht in 7e specialisatiejaren TSO, BSO en KSO.

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder