GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Gewoon basisonderwijs


Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap organiseert neutraal en actief pluralistisch onderwijs.

Het basisonderwijs is de eerste fase in de schoolloopbaan van uw kind. Het omvat het kleuteronderwijs en het lager onderwijs.
Soms is de kleuterafdeling gevestigd op een aparte locatie (vestigingsplaats). Meestal is er een aparte kleuterspeelplaats, zodat de allerjongsten zich in alle rust kunnen ontspannen.

Kwaliteit is ons motto. Naast degelijk onderwijs hebben wij ook aandacht voor de andere facetten van de persoonlijkheidsontwikkeling. Het aanleren van sociale vaardigheden en omgaan met diversiteit zijn voor ons even belangrijk als het bijbrengen van 'schoolse' kennis.

Het GO! wil kinderen opvoeden tot vrije en mondige mensen die stevig in hun schoenen staan in de samenleving van morgen. Deze taak willen we ten volle opnemen, samen met de ouders. Wij streven er dan ook naar dat u als ouder actief deelneemt aan het schoolleven. Immers, samen staan we sterk!
 
Meer informatie over het (Nederlandstalig) basisonderwijs in Vlaanderen en Brussel via deze webstek van het Vlaamse ministerie van Onderwijs en Vorming
Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder