GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 20 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Techno + vzw

Techno+ vzw is een duurzaam samenwerkingsverband tussen onderwijs en bedrijfsleven. Bedrijven en de onderwijsverstrekkers GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen zijn de kernpartners van Techno+.

Het grote uitgangspunt van Techno+ is de herwaardering en kwaliteitsverbetering van het (nijverheids)technisch en wetenschappelijk onderwijs, met de nadruk op competentiegericht denken en leren op de werkplek.  Alle partners engageren zich om de positieve (media)belangstelling voor technologie, wetenschap, technische studies en technische beroepen te stimuleren. Rekening houdend met de sociaaleconomische realiteit wil Techno+  de netwerking tussen het technisch en wetenschappelijk onderwijs en het bedrijfsleven stimuleren. Andere aandachtspunten zijn de samenwerking over de onderwijsvormen heen, het belang van technologisch innovatief denken en de aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.


Contact


Voorzitter Techno+: Thierry Van Eeckhout( Siemens Sales Director for Digital Factory- Process Industries & Drives at Siemens NV)

Coördinator Techno+:  Freddy Moreels
Tel.: 0496 61 24 70
Freddymoreels@telenet.be

Secretariaat Techno+: Jempi Herrebout
Tel.: 02 790 96 59
Fax: 02 790 95 03
jean-pierre.herrebout@g-o.be
http://www.technoplus.be/

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder