GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 19 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Internaten en opvangcentra

Een thuis weg van huis

De internaten van het GO! willen voor uw kind een tweede thuis zijn. Een deskundig team biedt de leerlingen een veilige en gestructureerde omgeving en begeleidt hen bij het huiswerk maken.
Het internaat wil zoveel mogelijk aanleunen bij de thuisomgeving. Naast aandacht voor studeren, is er ook ruimte voor ontspanning.

Onze internaten zijn er voor alle leerlingen. Kinderen en jongeren die schoollopen in het buitengewoon onderwijs, kunnen terecht in de internaten van het buitengewoon onderwijs waar ook nog een paramedisch team klaar staat om hen de nodige verzorging te geven.
Voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs die in het weekend of tijdens vankantieperiodes niet naar huis kunnen, zetten de vier opvangcentra van het GO! hun deuren open.

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder