GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! Art vzw

GO! Art vzw wil de uitstraling van het GO! verhogen door sociaal-culturele activiteiten en artistieke projecten van hoog niveau, zoals kunsttentoonstellingen, te (helpen) organiseren. Daarmee wil ze bijdragen aan het bereiken van de vakoverschrijdende eindtermen. De louter artistieke tentoonstellingen zijn dan ook geëvolueerd naar vakoverschrijdende pedagogische projecten voor en door de leerlingen.

GO! Art stelt tegen zeer voordelige voorwaarden uitgewerkte kunstprojecten ter beschikking van de GO! scholen. In samenwerking met de communicatiedienst van het GO! zorgt de vzw voor de kunstwerken, het vervoer, tentoonstellingsmaterialen en de verzekering. De scholen zijn organisator met de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan. Zij staan in voor een degelijke organisatie, voor de op- en afbouw en leveren de nodige mankracht. Zij staan ook in voor de publiciteit, de vernissage en uiteraard ook voor een optimale veiligheid.

De scholen die de tentoonstellingen inhuren zien het thema van de tentoonstelling als een vertrekpunt om een volledig project binnen hun muren uit te werken dat vak- en klasoverschrijdend is en een deel van de eindtermen helpt realiseren.

Contact

Jan De Maeyer, voorzitter
Ooievaarsnest 3
9050 Gentrugge
Tel.: 09 272 77 77
gsm: 0475 72 89 32
jan.demaeyer@pantarhei.be

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder