GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 19 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Ons aanbod

U wilt alle verschillende GO! onderwijsinstellingen mooi op een rijtje? Dan bent u hier op de juiste plek.

Wist u dat u zelfs met uw kleine baby al bij het GO! terecht kunt? We organiseren immers ook kwalitatieve kinderopvang.

Vanaf het moment dat uw kind tweeënhalf jaar is, gaat u op zoek naar een school.

U vindt hier alle info over het basisonderwijs, het secundair, de internaten en het buitengewoon basis- en secundair onderwijs.

Het GO! organiseert ook volwassenenonderwijs. Jaar na jaar vinden steeds meer cursisten hun gading in het royale aanbod van opleidingen.

Een andere belangrijke component van het GO! is het deeltijds kunstonderwijs. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er hun creativiteit botvieren. Er zijn vier richtingen: muziek, dans, woord en beeldende kunst.

Ook de centra voor leerlingenbegeleiding spelen een rol in de ontwikkeling van uw kind. In een CLB wordt een massa informatie bijgehouden over onderwijs, scholen, internaten, gezondheid en centra voor de behandeling van leerproblemen. Leerlingen, ouders en leerkrachten kunnen er terecht voor ondersteuning.

Op deze website vindt u ook informatie over het leerlingenvervoer van het GO!. Het zonaal leerlingenvervoer, de pilootprojecten en het ‘duurzaam naar school’-plan worden toegelicht.

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder