GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! nascholing

Vernieuwen, Inspireren, Professionaliseren

Dat zijn de sleutelwoorden van onze nascholing.

GO! Nascholing organiseert opleidingen en nascholingsprogramma's voor directeurs, middenkader, onderwijzend en ander personeel van het GO!. Het stelt daartoe ieder schooljaar een planning op en werkt meer en meer vraaggestuurd. Het ondersteunt algemene beleidsinitiatieven en de prioriteiten en accenten van het eigen net. Daarbij werkt het in nauw overleg met de andere pedagogische diensten.

Op de nascholingen kunt u als individu intekenen, maar veel nascholingen zijn ook geschikt voor een team. Als u een nascholing naar uw school wilt halen, contacteert u de verantwoordelijke voor het aanbod op maat.

Het aanbod wordt regelmatig aangepast. U kunt het raadplegen op de site www.g-o.be/nascholing. Ook via onze andere communicatiekanalen houden we u op de hoogte. Vanuit Smartschool komt u met een rechtstreekse link hier terecht.

De ondersteuningscirkels tonen aan hoe een nascholing kan passen binnen een integraalvisie over een bepaald thema.

GO! nascholing is een enthousiast en deskundig team dat ook op zoek gaat naar externe expertise. Ons belangrijkste streefdoel is immers een steeds professioneler ontwerp van onderwijs te maken.

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder