GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Centrale diensten

De werking van de centrale diensten van het GO! bouwt zich op rond 3 grote pijlers: Kennis, Beleid en Dienstverlening.

Missie en visie van de centrale diensten

De werking vertrekt vanuit een duidelijke missie en visie. De centrale diensten zijn er om het GO! te positioneren als hét onderwijs van en voor de Vlaamse Gemeenschap met een belangrijk maatschappelijk effect door invulling te geven aan het pedagogisch project (PPGO!), het uit te dragen en te realiseren in het net.

Het pedagogisch project (PPGO!) blijft dus het DNA van ons onderwijsnet. Het GO! wil de sociale samenhang in de samenleving verhogen. Daarom neemt ons onderwijsnet duidelijke standpunten in over maatschappelijke gebeurtenissen. Deze standpunten worden uitgedragen door een gemeenschap van betrokken en geëngageerde GO! medewerkers, leerlingen, oud-leerlingen en ouders.

De centrale diensten bestaan uit de afdeling Beleid en Strategie, de afdeling Organisatieondersteuning en de Onderwijskundige diensten. Onder de Onderwijskundige diensten vallen de afdeling Infrastructuur, de afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel, de pedagogische diensten en de permanente ondersteuningscel voor de CLB's. Onze afgevaardigd bestuurder beschikt ook over een afdeling Staf. Je vindt deze structuur terug in het Organisatieschema bij Documenten. Daar vind je ook de samenstelling van de teams van de centrale diensten terug.

De centrale diensten bestaan uit 3 entiteiten:


Documenten

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder