GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! leerplan Nederlands voor het basisonderwijs

 

Het nieuwe goedgekeurde leerplan Nederlands voor het kleuter- en het lager onderwijs van het GO! dat op 1 september 2013 van kracht gaat.

Een uitgave van het Publicatiefonds - juni 2013. 

De voorbije jaren zorgde de wetenschap voor nieuwe inzichten in taalverwerving en in het leren en onderwijzen. Die nieuwe inzichten zijn nu verwerkt in een globaal nieuw en goedgekeurd leerplan Nederlands voor het basisonderwijs van het GO!. Dit leerplan gaat vanaf 1 september 2013 van kracht en vervangt de vorige leerplannen Nederlands kleuteronderwijs en lager onderwijs (1998), evenals het deelleerplan Taalbeschouwing van 2010. In tegenstelling tot vroeger behelst dit nieuwe leerplan zowel het kleuter- als het lager onderwijs en zijn de doelen opgebouwd in heldere leerlijnen voor jongste en oudste kleuters en de zes leerjaren. Het is 120 pagina’s dik, gelijmd, uitscheurbaar en geperforeerd, zodat leraren het makkelijk kunnen aanvullen en opbergen in een ringmap.

Auteur: GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Meer info en/of bestellen

 

 

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder