GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 oktober 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Cahier Voedselveiligheid

GO! publicatie: Cahier VoedselveiligheidUitgave van het Publicatiefonds

Dit cahier in de reeks ‘Naar een veilige school’ is een praktische leidraad voor directeurs, keukenpersoneel, aankoopverantwoordelijken, toeleveranciers, leerkrachten didactische keukens, organisatoren van eetfestijnen of schoolfeesten waar voedsel bereid wordt. Iedereen die in de onderwijsinstelling betrokken is bij de bereiding van voedsel moet bewust gemaakt worden van de mogelijke gevaren. Je vindt er informatie over het wetgevend kader, de hygiëne-eisen en het stroomschema voor keuken- en omliggende lokalen, de algemene en persoonlijke hygiëne-eisen, de toe te passen voedselveiligheidsprocedures, adviezen bij temperatuurcontroles van bereide gerechten en zo meer. in de praktische bijlagen zitten richtlijnen, controlelijsten, registratieformulieren, bedrijfshygiëneplannen en informatie over de toelating bij het FAVV.

Auteur: Francis Bruelemans, regionaal preventieadviseur, Gemeenschappelijke preventiedienst van het GO!

Voorbeeldpagina’s bekijken en/of bestellen

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder