GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 19 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Cahier Onthaal voor nieuwe personeelsleden

GO! Publicatie: Cahier Onthaal voor nieuwe personeelsledenUitgave van het Publicatiefonds

Dit cahier in de reeks ‘Naar een veilige school’ beschrijft hoe arbeidsveiligheid in een onderwijsinstelling wordt georganiseerd. Welke noodzakelijke instructies moet een personeelslid krijgen en kennen: bij arbeidsongevallen, bij brand, bij evacuatie? Hoe richt je de werkplek ergonomisch in? Andere aspecten zijn EHBO, veiligheidssignalisatie, orde en netheid, gezondheid en hygiëne, roken, alcohol en andere drugs, werken met gevaarlijke producten en elektriciteit, moederschapsbescherming, het afvalbeheersplan en de meldingsplicht inzake infrastructuur en uitrusting. Je vindt er ook de wettelijk verplichte informatie over psychosociale aspecten van het werk, met bijzondere aandacht voor pesten, agressie en ongewenst seksueel gedrag: bij wie kan een personeelslid terecht en welke procedures kan men volgen? Het cahier sluit af met een aantal praktische bijlagen (checklists, contactgegevens, pictogrammen).

Auteur: Ann Goeman, coördinator psychosociaal Welzijn & intern vertrouwenspersoon, Gemeenschappelijke preventiedienst van het GO!

Voorbeeldpagina’s bekijken en/of bestellen

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder