GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
over GO!
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Zicht op techniek

GO! publicatie: Zicht op techniekUitgave van het Publicatiefonds

Twee jaar geleden werd het nieuwe leerplan Wereldoriëntatie ingevoerd. Sindsdien heeft de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! een massa ervaring opgedaan bij de implementatie van het onderdeel Techniek. Die zijn nu verwerkt in het pedagogisch cahier ‘Zicht op techniek’. De visie en de doelen van het leerplan worden helder toegelicht en geïllustreerd aan de hand van talrijke, meteen toepasbare praktijkvoorbeelden. Het cahier biedt ook hulpmiddelen bij een aantal moeilijke inhoudelijke aspecten, vragen over evaluatie enz. ‘Zicht op techniek’ staat dus garant voor instrumenten en materialen met een hoge directe bruikbaarheid.

Auteurs: Jan Beerten, Alain Clits, Anne-Marie Tytgat, Hugo Vandenbroucke en Yves Cohen in samenwerking met de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO!

Voorbeeldpagina’s bekijken en/of bestellen

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder