GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 18 augustus 2019
m/v voor de klas
go!4education
GO! wants to stimulate reflection on education in the 21st century between international educational participants. Therefore this blog is in English.

Dossier 'Leerkrachten'

Geef leerkrachten de steun en waardering die ze verdienen

11 december 2015

Deze week verschenen in de media cijfers over ziekteverzuim bij leerkrachten. Naar aanleiding hiervan vroeg Gazet van Antwerpen het GO! om een reactie. Het antwoord van Raymonda Verdyck.

Lees meer 1056


"Neutraal is allesbehalve waarde(n)loos"

21 augustus 2014 Diversiteit Leerkrachten Pedagogisch project

De vraag van het Brussels stedelijk onderwijs aan holebi’s om zich “terughoudend” op te stellen over hun geaardheid heeft de discussie rond het begrip “neutraliteit” in het onderwijs opnieuw doen losbarsten. Is neutraliteit gelijk aan 'waardenvrij'?

Lees meer 2489


Drie suggesties voor een aantrekkelijkere leerkrachtenloopbaan

23 mei 2013

Voor het tweede jaar op rij daalt het aantal studenten dat voor een lerarenopleiding kiest. Dat zijn er intussen al 9% minder dan 2 jaar geleden.

Lees meer 2629


Leerkrachten op de rooster

Tijdens het Doordenkertje van 17 april 2013 namen we het evaluatiebeleid voor leerkrachten onder de loep. Onderzoek toont immers aan dat hier nog werk aan de winkel is.

Lees meer 3528


De leerkracht als coach van talent en persoonlijkheid

‘The future is now’ hoor je wel eens scanderen. Geldt dit ook voor het onderwijs? Hoe ziet de leerkracht van de toekomst eruit? We stelden de vraag aan Andries Valcke en Chris Martens, GO! coördinatoren van het strategisch programma ‘Mensen maken school’.

Lees meer 4030


Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder