GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 18 augustus 2019
m/v voor de klas
go!4education
GO! wants to stimulate reflection on education in the 21st century between international educational participants. Therefore this blog is in English.

Dossier 'Onderwijshervorming'

Bewust kiezen voor het TSO of BSO: “Vandaag kan je doctoreren in de technologie”

Het TSO en het BSO blijven kampen met een negatief imago, ondanks alle inspanningen van de voorbije jaren om de infrastructuur en educatieve leeromgevingen te actualiseren. Toch heeft het heel wat troeven in handen voor onze jongeren, bewijzen de verhalen van Niels Deprez en Jan Van Hecke.

Lees meer 6760


“Kwaliteitsvol onderwijs begint bij de leerkracht”

De resultaten van PISA (Programme for International Student Assessment) 2009 maken een aantal trends in ons onderwijs duidelijk. En niet in positieve zin, vindt socioloog, politicoloog en onderwijsdeskundige Dimokritos Kavadias. De hordes zijn duidelijk, aan de sector om het tij te keren.

Lees meer 3460


Faalt het schoolloopbanenbeleid?

In de hervormingsplannen van het secundair onderwijs streeft de Vlaamse regering naar een halvering van het aantal ongekwalificeerde schoolverlaters.Professor Jan Van Damme (KULeuven) licht zijn onderzoeksbevindingen toe om deze uitstroom aan te pakken.

Lees meer 3627


Over treinen, eindstations en volle perrons

3 december 2012

Heeft u gisteren ook het onderwijsdebat gevolgd in de zevende dag? Iedereen lijkt het er alvast over eens te zijn dat die hervorming er beter vandaag dan morgen komt.

Lees meer 1796


“Wij gaan actief op zoek naar talent”

In de middenschool in Turnhout krijgen leerlingen in het eerste middelbaar de keuze uit een aantal talentmodules. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn en wat ze graag doen vooraleer ze een definitieve richting kiezen. De directeur aan het woord.

Lees meer 3382


Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder