GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 18 augustus 2019
m/v voor de klas
go!4education
GO! wants to stimulate reflection on education in the 21st century between international educational participants. Therefore this blog is in English.

Dossier 'Gelijke onderwijskansen'

Het kind en het badwater - afschaffen maximumfactuur is geen optie

12 oktober 2015

Aanhoudende besparingen maken extra duidelijk dat de maximumfactuur niet functioneert, aldus Lieven Boeve, die daarom ook pleit voor het afschaffen ervan. Raymonda Verdyck vindt dat geen goed idee. Haar reactie.

Lees meer 2376


Raymonda Verdyck reageert op uitspraken COC

2 december 2014 Pedagogisch project

Jos Van Der Hoeven vraagt zich af of de vrijheid van onderwijs in Vlaanderen niet veel te duur is. Jawel, zegt Raymonda Verdyck, en daarom is het tijd voor één scholennet.

Lees meer 3597


Reactie op 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten'

31 maart 2014 Opvangcentra

"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' heeft mij geschokt," reageert Raymonda Verdyck naar aanleiding van de bijdrage in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart.

Lees meer 3051


Bijna één op vijf Belgische kinderen groeit op in armoede

Armoede thuis nemen kinderen mee naar school. Met heel vergaande gevolgen, die breder gaan dan het economische aspect. Het GO! Doordenkertje van 30 januari 2013 ging in op het thema ‘armoede op school’, met als gastspreker professor Ides Nicaise.

Lees meer 3116


Vrouwendag is meer dan een datum

8 maart 2013

Genderbevestigende studiekeuzes bestendigen nog steeds ongelijkheid

Lees meer 1410


Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder