GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 18 augustus 2019
m/v voor de klas
go!4education
GO! wants to stimulate reflection on education in the 21st century between international educational participants. Therefore this blog is in English.

Dossier 'De digitale school'

Innovatie en ICT in een Europese context

8 december 2014 GO! internationaal ICT

Wanneer het aankomt op digitale innovatie speelt het GO! een voortrekkersrol. Getuige daarvan deze 3 Europese projecten waarin i-teachers, e-learners en lab-geeks de hoofdrol spelen.

Lees meer 2347


GO! neemt prominente rol in Europees ICT-traject

8 mei 2014 GO! internationaal ICT

‘School on the cloud’ heet het Europese netwerk waaraan GO! ICT-manager Jan Buytaert en nascholer Sofie De Cupere dezer dagen enthousiast deelnemen. Voor het GO! begeleiden zij het onderdeel ‘i-teacher’...

Lees meer 1854


Sociale media op school: wat zeggen de experts?

29 april 2013 Communicatie op school ICT

Tom Palmaerts (Trendwolves), Nancy De Vogelaere (Agentschap Onderwijscommunicatie) en Raymonda Verdyck (GO!) buigen zich over 5 hete kwesties in verband met sociale media op school. In 5 filmpjes kunt u het volledige rondetafelgesprek meevolgen.

Lees meer 4084


Gsm in de klas

13 november 2012 Communicatie op school

Laat kinderen hun gsm (beperkt) gebruiken in de klas. Met die stelling wil nascholer Sofie De Cupere het debat aanzwengelen. Ze maakte, samen met Rudy Soetewey, een filmpje over gsm-gebruik in de klas en zet daarmee onderwijscollega’s aan het nadenken.

Lees meer 6441


Moet contact tussen leerkrachten en leerlingen op sociale media kunnen?

1 oktober 2012 ICT

In het begin van het schooljaar vroegen vele media zich hardop af: mag een leerkracht vriendjes worden met zijn leerlingen op facebook? Jacques Verleijen, GO! informatieveiligheidscoördinator, kadert deze vraag ruimer.

Lees meer 3341


Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder