GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
m/v voor de klas
go!4education
GO! wants to stimulate reflection on education in the 21st century between international educational participants. Therefore this blog is in English.

Jonge asielzoekers koken op internaat

Het internaat van het GO! in Dendermonde ontving onlangs een 20-tal jonge asielzoekers. Ze trokken samen met de internen de keuken in om een heerlijke maaltijd klaar te maken. Zo kan het dus ook: samen lekker en voedzaam leren samenleven.

Lees meer 918


Geef leerkrachten de steun en waardering die ze verdienen

11 december 2015

Deze week verschenen in de media cijfers over ziekteverzuim bij leerkrachten. Naar aanleiding hiervan vroeg Gazet van Antwerpen het GO! om een reactie. Het antwoord van Raymonda Verdyck.

Lees meer 1086


GO! for Life zet zich in voor het Rode Kruis

1 december 2015

Ook dit jaar zet het GO! een actie op voor Music for Life. Met de verkoop van knuffels en draagtassen zamelen we dit keer geld in voor de dienst tracing van het Rode Kruis die vluchtelingen helpt om familieleden terug te vinden die ze kwijtraken onderweg.

Lees meer 986


"Neen, onze jongeren zijn niet nihilistisch!"

25 november 2015 Pedagogisch project

Laten we de Verlichting maar opdoeken, want ze leidt tot nihilisme bij onze jongeren. Dat stond min of meer te lezen in het opiniestuk van Frans van Looveren in De Standaard van 24/11. Raymonda Verdyck verzet zich tegen deze negatieve stellingname.

Lees meer 1349


Het kind en het badwater - afschaffen maximumfactuur is geen optie

12 oktober 2015

Aanhoudende besparingen maken extra duidelijk dat de maximumfactuur niet functioneert, aldus Lieven Boeve, die daarom ook pleit voor het afschaffen ervan. Raymonda Verdyck vindt dat geen goed idee. Haar reactie.

Lees meer 2404


Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder