GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zaterdag 10 oktober 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Masterplan scholenbouw: GO! voor sterk strategisch en proactief bouwbeleid

9 oktober 2015

Het GO! wil een constructieve bijdrage leveren aan de realisatie van het masterplan scholenbouw. Dat zegt afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck naar aanleiding van de hoorzitting over dat masterplan vanmiddag in de commissie onderwijs.

Lees meer 166


Real Life Language Learning

6 oktober 2015

Cursisten die een taal ook buiten de klas gebruiken leren die sneller dan in het andere geval. Dat was de basis voor het Grundtvig leerpartnerschap Real Life Language Learning waar CVO Kempen instapte. Resultaten van het partnerschap en best practices.

Lees meer 23

Verkocht aan 18 vrolijke kapoenen

5 oktober 2015

Juf Isabel Vereeken van GO! basisschool 't Venneke in Willebroek kan de redenen waarom zij graag leerkracht is niet op één hand tellen. Maar de belangrijkste reden is eigenlijk eenvoudig: ze is gewoon verkocht aan haar klasje.

Lees meer 105Bijzondere dag vandaag

4 oktober 2015

Vandaag is ‘Dag van de Leerkracht’, netjes op maandag, de start van weer een volle lesweek. Een mooi vooruitzicht? Reken maar!

Lees meer 686

Vluchtelingen helpen zorgt voor magie en humor

Leerlingen van GO! basisschool en atheneum Keerbergen zetten zich de afgelopen weken in voor de vluchtelingen. Dat werd vrijdag 18 september beloond met een show vol magie en humor voor de kinderen. Het ene plezier is het andere waard.

Lees meer 86Water-rAnt geeft unieke blik achter de schermen van de scheepvaart

27 september 2015 AD

Het Eilandje in Antwerpen fungeerde van 25-27 september als draaischijf tussen stad, haven en Schelde, maar ook als loopplank om de jeugd meer vertrouwd te maken met de nautische wereld. Verschillende GO! scholen zetten hun beste zeebeentje voor.

Lees meer 113

Wie denkt er nog aan overmorgen?

25 september 2015

Hoe verdienstelijk veel van de noodoplossingen voor de vluchtelingen ook mogen zijn, ze dienen voor de dag van morgen. Vooralsnog wordt er weinig gepraat over wat daarna komt. Er is nood aan regelgevende kaders en wel zo snel mogelijk.

Lees meer 933Open lesweek in aanloop naar Europese dag van de talen

N.a.v. de Europese Dag van de Talen gaven de taaldocenten van GO! CVO Antwerpen in de week van 21 september les met open deuren. Zo kon iedereen gaan ontdekken hoe een les vreemde talen verloopt in het volwassenenonderwijs en er de sfeer gaan opsnuiven.

Lees meer 70

Eddy Planckaert vestigt uurrecord op houten fiets

Het was uitkijken of hij het uurrecord zou rijden. Aan de fiets zou het alvast niet liggen, want die werd met ongelooflijke toewijding en precisie in elkaar gezet door leerlingen en hun leerkracht(en) in GO! technisch atheneum Victor Horta in Evere.

Lees meer 129Zwoele nachten en spannende vertellingen

… GO! CVO VOLT valt in de prijzen op conferentie Europese Dag van de Talen

Lees meer 78

Gloednieuwe unieke opleiding: ‘ramphandler’

Neen, geen opleiding om met rampen te leren omgaan, wel een die van aanpakken weet als het gaat om luchtvracht, bagage en passagiers vlot en correct ter bestemming te krijgen. Voortaan in het GO! centrum voor leren en werken Castor in Vilvoorde.

Lees meer 139evenementen en activiteiten

Bekijk de kalender Geef een activiteit in

poll

Terug naar school =Stem

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder