GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 2 december 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! for Life zet zich in voor het Rode Kruis

1 december 2015

Ook dit jaar zet het GO! een actie op voor Music for Life. Met de verkoop van knuffels en draagtassen zamelen we dit keer geld in voor de dienst tracing van het Rode Kruis die vluchtelingen helpt om familieleden terug te vinden die ze kwijtraken onderweg.

Lees meer 19


Lekker, zo’n gezond ontbijt op school!

30 november 2015

Om energiek de dag in te kunnen stappen komt een goed ontbijt van pas. Maar veel voeding is te gesuikerd of te vet. In GO! basisschool Omer Wattez sloegen ouders de handen in elkaar om een gezond én lekker ontbijt te organiseren op school.

Lees meer 10

"Neen, onze jongeren zijn niet nihilistisch!"

25 november 2015 Pedagogisch project

Laten we de Verlichting maar opdoeken, want ze leidt tot nihilisme bij onze jongeren. Dat stond min of meer te lezen in het opiniestuk van Frans van Looveren in De Standaard van 24/11. Raymonda Verdyck verzet zich tegen deze negatieve stellingname.

Lees meer 424GO! atheneum Anderlecht toont het kloppend hart van ‘Samen leren samenleven’

23 november 2015 GW Creativiteit Diversiteit Geweld Pedagogisch project Wereldburgerschap

De terreurdreiging leidt dan wel tot het sluiten van Brusselse schoolpoorten, de harten van GO! atheneum Anderlecht staan vandaag des te meer open. Een straffe boodschap van hoop. Het GO! denkt er net zo over. Delen maar!

Lees meer 78

Dag van de Kinderrechten

20 november 2015 GW

Vandaag is het de Dag van de Kinderrechten. GO! basisschool Flora uit Merelbeke nam deel aan de Kinderrechten-videowedstrijd ... en won ! Het derde leerjaar mocht een dag lang creatieve workshops volgen in het ABC-huis in Brussel.

Lees meer 61Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap

Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap op zondag 22 november. “Onze proefjes en demo’s zijn gericht op kinderen van tien tot twaalf jaar die wild van wetenschap en techniek zijn."

Lees meer 48

Terreurdreiging niveau 4 – impact op de Brusselse GO! scholen, instellingen en centrale diensten

23 november 2015

Dreigingsniveau 4 is momenteel van kracht in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in de rest van het land geldt niveau 3. Het GO! volgt de aanbevelingen op en hoopt alle leerlingen snel weer een veilige leeromgeving te kunnen bieden.

Lees meer 207GO! scholen besteden aandacht aan aanslagen Parijs

16 november 2015 Communicatie op school Geweld Wereldburgerschap Zorg

Europa houdt vandaag om 12.00 uur een minuut stilte om de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs te herdenken. Het GO! betuigt zijn medeleven aan alle slachtoffers van terreur wereldwijd. Alle GO! scholen doen hieraan mee.

Lees meer 978

Evacueren kan je leren

19 oktober 2015

Je hoopt natuurlijk dat het nooit nodig zal zijn maar wie voorbereid is op een brand is beter af. Met deze wijsheid in het achterhoofd kregen de leerlingen van de grenslandscholen in Wervik bezoek van de flanmobiel.

Lees meer 150Netwerken: het werkt!

19 oktober 2015

Vorige week startten ze in de basisscholen van scholengroep 23 met lokale netwerking waarbij alle leerkrachten per leerjaar bij elkaar kwamen om te praten met en goed te luisteren naar elkaar.

Lees meer 283

8 tips over praten met leerlingen over radicalisme en extremisme

16 november 2015

De aanslagen in Parijs van vrijdag 13 november hebben iedereen geschokt. Ook bij leerlingen komen nieuws, informatie en beelden hard binnen. 8 tips om in dialoog te gaan met de leerlingen in je klas.

Lees meer 242evenementen en activiteiten

Bekijk de kalender Geef een activiteit in

poll

Terug naar school =Stem

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder