GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 30 mei 2016
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Onbekend is onbemind

24 mei 2016

Waarom kan het GO! in een geseculariseerde samenleving zijn aandeel niet versterken? Die vraag stelt Bart Brinckman zich naar aanleiding van de uitspraken van de rector van de UGent in De Standaard van 23 mei. Een terechte vraag.

Lees meer 2127


Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 16

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 9Speeddating met bedrijfswereld

27 mei 2016

Stilaan komt het schooljaareinde in zicht. Altijd spannend en in het bijzonder voor laatstejaars. Zeker zij die straks op zoek gaan naar werk. GO! Spectrumschool organiseerde daarom een contactdag met bedrijven om hen te helpen bij die zoektocht.

Lees meer 20

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 18Word ambassadeur van het GO!

25 mei 2016

Het GO! verricht knap werk in Vlaanderen en Brussel. O.m. als het gaat om het realiseren van gelijke kansen en sociale mobiliteit op school zoals onlangs bleek uit onderzoek van prof. Jean Hindriks. Help je ons heel Vlaanderen daarvan te overtuigen?

Lees meer 39

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 21Dag in dag uit samen leren samenleven

24 mei 2016

Samen leren samenleven, de nieuwe kernboodschap van het GO! krijgt meer dan waar ook, elke dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, vorm in onze internaten. En dat mag gerust eens in de verf gezet.

Lees meer 64

Preventief beloond

17 mei 2016

Voorkomen is beter dan genezen, ook als het gaat om veiligheid in en om de school. Met groene en rode emoticonkaarten betrekt GO! leefschool ’t Veertje in Hamme de buurtbewoners en automobilisten in de straat. Goed voor een Ethias Prevention Award.

Lees meer 47Leerling-lekkerbekken

Drie teams van het 6e jaar sociaal technische wetenschappen van GO! atheneum Avelgem gingen de lekkere uitdaging van Fevia Vlaanderen aan om mee te dingen naar de gelijknamige trofee die jongeren wil stimuleren creatief met voedsel aan de slag te gaan.

Lees meer 345

Samenwerking van goud aan fiets van hout

GO! KTA Dendermonde en HoGent hebben samen een unieke fiets ontwikkeld: 100% van hout. Wielen, trapas, ja zelfs ketting, alles is van hout. Twee jaar lang is er in alle stilte aan gewerkt. Straks wordt het uurrecord ermee aangevallen. Hout vasthouden!

Lees meer 1213evenementen en activiteiten

Bekijk de kalender Geef een activiteit in

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder