GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zaterdag 6 februari 2016
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Vernieuwd pedagogisch project GO!: 'Samen leren samenleven'

19 januari 2016

Met de nieuwe baseline Samen leren samenleven zet het GO! voluit in op actief burgerschap, vanuit de grondwaarden van onze democratische rechtsstaat". Dat zei Raymonda Verdyck bij de voorstelling van het vernieuwd PPGO! in het Vlaams Parlement.

Lees meer 2119


Zo gek nog niet

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 februari loopt in GO! middenschool Dendermonde het project “GO!MAD’s got talent”. De leerlingen konden zelf kiezen waarrond ze wilden werken.

Lees meer 13

Beestenboel op school

Goed onderwijs blijft kleven. En dat lukt beter als je je leerlingen echt méé hebt. In GO! basisschool 3Hoek in Ekeren doen ze dat door leerlingen aan de ene kant sterk te begeleiden, maar tegelijk ook heel wat ruimte te geven om zelf te ondernemen.

Lees meer 19Herinnering aan gedichtendag 2016

Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ stond de Poëzieweek 2016 in het thema van herinneringen. Ook in CVO Antwerpen was gedichtendag overal voelbaar én hoorbaar op en rondom de campussen.

Lees meer 17

Ondersteboven van sleutelen aan de fiets

Jongeren hebben het soms lastig om uren op schoolbanken te zitten. Ze willen iets kunnen leren waar ze echt de handen uit de mouwen voor kunnen steken. In GO! Spectrumschool Deurne weten ze hoe ze dat moeten aanpakken.

Lees meer 12Een les om van te smullen

18 januari 2016

Wat kinderen al doende leren daar zijn ze doorgaans veel vlugger mee weg. Daarom laten ze de leerlingen in GO! basisschool Stadspark in Lier regelmatig proeven van de praktijk. Dat smaakt immers zo veel intenser.

Lees meer 102

Kettingreactie in Schaarbeek

2015 was een zwaar jaar. Maar de terreur heeft de wil om positief in het leven te staan niet stuk gekregen. GO! basisschool De Muziekladder in Schaarbeek zorgde met een initiatief voor een kettingreactie in zowat alle scholen in de hele gemeente.

Lees meer 13Omgaan met pesten op school

29 januari 2016 Gedragsproblemen Preventie en veiligheid Zorg

Zaterdag 30/1 start de 'Vlaamse Week tegen Pesten'. Ook in het GO! geven we het thema uiteraard extra aandacht. Deze keer bovendien met een preventieleidraad: 'Omgaan met pesten op school'. En er is meer: ook GO! nascholing biedt diverse vormingen aan.

Lees meer 514

School zet het op een lopen

11 januari 2016

Een goede gezondheid gaat samen met evenwichtig eten en regelmatig bewegen. Een boodschap die we op school meegeven aan de leerlingen. En hoe kan dat nu beter dan door het goede voorbeeld te geven, samen met de ouders, zoals in De Regenboog in Ertvelde.

Lees meer 118Een zoete uitdaging

7 januari 2016

Januari is de maand van de goede voornemens: slechte gewoonten afzweren en goede ter harte nemen. Minder suiker eten bijvoorbeeld. In GO! atheneum Willebroek willen ze dat gezamelijk aanpakken. Leerlingen én leerkrachten gaan de uitdaging aan.

Lees meer 105

Versterking interlevensbeschouwelijke dialoog in het officieel onderwijs

De 3 officiële onderwijsverstrekkers het GO!, het OVSG en het POV en de vertegenwoordigers van de 7 erkende instanties en vereniging van de levensbeschouwelijke vakken hebben zich vandaag geëngageerd om voortaan nog verregaander samen te werken.

Lees meer 527evenementen en activiteiten

Bekijk de kalender Geef een activiteit in

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder