GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

ouders aan zet
Ben je een ouder of ouderwerking in het GO!? Op zoek naar info over ouderbetrokkenheid of ouderparticipatie in het GO!?

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 875

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 985

GO! for life - Spelen is een kinderrecht

16 december 2014

Dit jaar zetten we ons met GO! for life in voor de spelotheken van Netwerk tegen Armoede. Zij geven kinderen en gezinnen die het minder breed hebben betaalbaar toegang tot aantrekkelijk speelgoed. Hoe jij hen kunt steunen leer je uit het filmpje. Share!

Lees meer 1266

12 tips voor de eerste schooldag van je kleuter

14 mei 2013

Zowel voor ouders als voor kinderen is de eerste schooldag een grote en spannende belevenis. Gelukkig kun je je kindje hier een beetje op voorbereiden.

Lees meer 3728

'AliASS, algemene leidraad in autismespectrumstoornissen'

27 november 2012

Paulette De Caluwe is leerkracht en mama van een tienerdochter met ASS. Enkele jaren geleden kreeg zij zelf ook die diagnose. Samen met enkele extra begeleiders ‘Autisme’ schreef zij een leidraad voor scholen over omgaan met ASS in een leeromgeving.

Lees meer 5804

Gezond de zomer in

29 juni 2012

GO! scholen besteden veel aandacht aan gezonde voeding, beweging en preventie. Maar het is belangrijk om je kroost ook tijdens de zomermaanden een gezonde levensstijl bij te brengen. Hier geven we je alvast 10 gezondheidstips voor je kind mee.

Lees meer 3006

School wordt casino ... voor 1 dag

21 juni 2012 SV

‘Het leven is één grote gok’ zeggen ze soms. Maar wie wil gokken heeft best goeie kaarten. Goed onderwijs is zo’n troefkaart waar we zelf voor kunnen zorgen. En dat biedt GO! basisschool De Spiegel. Maar ná de examens ‘s lekker gokken mag er voor 1 keer.

Lees meer 2430

Wandelen voor een hartenwens

Wie zich ooit al eens inzette voor een benefietactie weet wat dat met een mens kan doen. Er ontstaat een gevoel van verbondenheid en van samen aan iets moois kunnen werken. Als je het dan ook nog eens leuk en leerrijk weet te maken, zit het helemaal snor.

Lees meer 2816

Genkse scholen pakken kansarmoede aan

Hoewel onze welvaart stijgt, groeit ook het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft. In elke klas zit wel een kansarm kind. TA2 De Wijzer Genk en GO! Europaschool campus Sledderlo proberen hun leerlingen een goede hefboom uit de armoede te bieden.

Lees meer 3362

Ouders, kinderen en sociale media: comment ça va?

20 maart 2012

Kinderen en sociale media: het is stilaan geen kwestie meer of je ze toegang geeft of niet, maar op welke manier. De ouderraad van GO! grenslandscholen Menen/Wervik vroeg een ‘expert’ om zijn idee over de mix van trends, nieuwe media, jongeren en ouders.

Lees meer 2547

Het ondenkbare werd realiteit. Wat nu?

Het tragische busongeval met schoolkinderen en leerkrachten in het Zwitserse Sierre hult België sinds afgelopen woensdag in een deken van rouw. Begga Willems kreeg als directrice vier jaar geleden het verlies te verwerken van drie leerlingen en een mama.

Lees meer 4442

Rondsnuffelen op de campus

Kiezen is verliezen, klinkt het in de volksmond. Toch moeten mensen voortdurend keuzes maken. Ook leerlingen op hun studiepad. Eerst goed kijken naar wat er is, komt dan van pas. GO! middenschool/atheneum Aarschot gunt de leerlingen een snuffelronde.

Lees meer 3081

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder