GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Versterking interlevensbeschouwelijke dialoog in het officieel onderwijs

De 3 officiële onderwijsverstrekkers het GO!, het OVSG en het POV en de vertegenwoordigers van de 7 erkende instanties en vereniging van de levensbeschouwelijke vakken hebben zich vandaag geëngageerd om voortaan nog verregaander samen te werken.

Lees meer 1817

Dalton van klein tot groot

20 januari 2016

Vanaf februari vormt GO! campus De Beeltjens in Westerlo zich om tot de eerste daltoncampus in Vlaanderen: Het Leerlabo. Het wordt de enige campus waar je van 2,5 tot 18 jaar aaneensluitend daltononderwijs zal kunnen volgen.

Lees meer 1777

Iedereen geTACCLEd

5 juni 2015

GO! scholengroep Antwerpen geeft al haar leerkrachten BaO het TACCLE2 boek - digitaal leren in de basisschool als ondersteuning om ICT actief in de klas te gebruiken. Een vuile taccle? Eerder balvoordeel.

Lees meer 1447

Vernieuwende leerscenario's maken school

3 februari 2015 AD

Op woensdag 21 januari ging een mediaploeg in opdracht van het Ministerie van Onderwijs filmen in de Ieperse GO! middenschool op Campus Minneplein. Hun vernieuwende aanpak wordt straks een ‘schoolvoorbeeld’ voor andere scholen.

Lees meer 1592

Innovatie en ICT in een Europese context

8 december 2014

Wanneer het aankomt op digitale innovatie speelt het GO! een voortrekkersrol. Getuige daarvan deze 3 Europese projecten waarin i-teachers, e-learners en lab-geeks de hoofdrol spelen.

Lees meer 2383

Helemaal GO! in het teken van hervorming

Maak in de nieuwe editie van ons magazine kennis met 7 scholen die de hervorming van het secundair onderwijs nu al in de praktijk uittesten. En feest mee voor 25 jaar GO!. VIP VIP hoera!

Lees meer 1934

Gelukkig nieuwjaar!

De afgelopen 25 jaar hebben we hard gewerkt om goed, innovatief en waarde(n)vol onderwijs te bieden aan al onze leerlingen. En ook in de toekomst willen we deze kwaliteit vasthouden. Hier is de nieuwjaarswens van Raymonda Verdyck.

Lees meer 2970

GO! memorandum 2014: participatie werkt!

In de aanloop naar de verkiezingen in 2014 staken heel veel mensen van het GO! de koppen bij elkaar. Doel: een memorandum samenstellen met de wensen van het GO! voor de volgende regeringen. Dat deze vorm van participatie werkt bewijzen de resultaten.

Lees meer 2827

GO! bouwt nieuwe campus in Sint-Niklaas met 'Scholen van Morgen'

15 oktober 2013

Vandaag legde minister Pascal Smet de eerste steen van de GO! Campus Aangepast Onderwijs in Sint-Niklaas. Drie GO! instellingen worden er verenigd tot één volwaardige campus voor leerlingen met specifieke onderwijs- en opvangbehoeften.

Lees meer 2905

GO! stippelt samen met jou de toekomst uit

Welke thema’s moet het GO! op de beleidsagenda van onze toekomstige politici zetten? Een grootscheepse enquête, ingevuld door meer dan 11.000 actief betrokkenen bij het GO! (leerkrachten, directeurs, ouders, leerlingen) geeft een zicht op de prioriteiten.

Lees meer 3183

“Wij zijn al gestart met de hervorming van het secundair onderwijs”

Vorige week heeft de Vlaamse Regering een akkoord bereikt over de hervorming van het secundair onderwijs. Maar dat thema stond natuurlijk al langer op de agenda van het GO!. Ons programma loopt ondertussen en gaat stilaan naar volle kracht.

Lees meer 2726

Hervorming secundair onderwijs: GO! werkt verder aan excellent en innovatief onderwijs

Het GO! is tevreden dat er een akkoord is bereikt over de hervorming van het secundair onderwijs.Toch hopen we dat het politieke kader dat hier is opgezet sterk genoeg blijkt om te vermijden dat dit zal leiden tot een onderwijs van verschillende snelheden

Lees meer 2343

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder