GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Samenwerken voor een sterk officieel onderwijs

Het GO!, OVSG en POV hebben hun voorstellen voor een intensievere samenwerking voorgelegd aan minister Crevits. Op het vlak van personeelsbeleid, leerplannen en opleidingsaanbod, de invulling van neutraliteit, het pedagogisch project en bestuurlijk model.

Lees meer 1917

GO! blijft groeien

14 september 2015

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap telt op dit moment 193.317 leerlingen, dat zijn er 4.108 meer dan vorig jaar. Zo blijkt uit de spoedtelling op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 1511

Broedplaats voor polyvalent talent

4 september 2015 AD

Op 1 september telde GO! CVO Antwerpen 6000 cursisten. Allemaal mensen die er weer een jaar lang aan hun talentontwikkeling gaan werken. Vanaf dit schooljaar is daar ook de mogelijkheid bij om een opleiding polyvalent verkoper te volgen.

Lees meer 1061

De waarheid boven water: de nieuwe leerlijn zwemmen van het GO!

19 augustus 2015

Op 17/8 werd een item in het VTM-nieuws gewijd aan de nieuwe leerlijn zwemmen voor het basisonderwijs van het GO!. Dat de nieuwe leerlijn zwemmen stopt bij ‘leren overleven’ en dat een zwemslag pas vanaf 10 jaar aangeleerd wordt klopt absoluut niet.

Lees meer 2461

Raymonda Verdyck reageert op uitspraken COC

2 december 2014

Jos Van Der Hoeven vraagt zich af of de vrijheid van onderwijs in Vlaanderen niet veel te duur is. Jawel, zegt Raymonda Verdyck, en daarom is het tijd voor één scholennet.

Lees meer 3637

GO! groeit tot 189.202 leerlingen

15 september 2014

Het GO! telt op dit moment 189.202 leerlingen, dat zijn er 5.672 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 2879

Reactie op 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten'

31 maart 2014

"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' heeft mij geschokt," reageert Raymonda Verdyck naar aanleiding van de bijdrage in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart.

Lees meer 3082

GO! maakt werk van werkplekleren

Het GO! start met een uniek project rond werkplekleren. “Talenten stimuleren door werken en leren” is op 1 oktober voorgesteld bij ArcelorMittal in Gent - een van de deelnemende bedrijven.

Lees meer 4486

GO! groeit tot 183.230 leerlingen

13 september 2013

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap telt op dit moment 183.230 leerlingen, dat zijn er 3.309 meer dan vorig schooljaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 2863

GO! tegen homofobie: afstappen van stereotiepe rolpatronen

Holebiverenigingen hameren al jaren op het belang van de school als doorgeefluik van normen en waarden in de strijd tegen homofobie. Respect voor diversiteit is voor het GO! een kernwaarde.

Lees meer 3490

Zo vader, zo zoon: "Beter worden dan papa"

19 maart 2013

Het voorbije jaar was een wonderjaar voor de tweeling Olivier en Nicola Philippaerts (19). De twee jonge jumpingtalenten toonden met overtuigende overwinningen dat ze waardig in de voetsporen treden van hun bekende vader, Ludo Philippaerts.

Lees meer 3770

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder