GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

'Schoolkosten kwijtschelden werkt enorm stigmatiserend'

28 november 2013

Noël Slangen werkte meer dan 25 jaar als ondernemer en communicatieadviseur voor onder andere Guy Verhofstadt. Eind vorig jaar stapte hij uit de communicatiewereld. Onlangs publiceerde hij een boek over zijn carrière.

Lees meer 2981

‘Dankzij de Topsportschool komt mijn droom uit!’

5 november 2013

Otto Vergaerde studeerde vorig jaar af aan de GO! Topsportschool in Gent. Dankzij de school en – uiteraard!- zijn talent start hij op 1 januari als profwielrenner bij Topsport Vlaanderen. Een droomstart voor elke jonge wielrenner met ambitie.

Lees meer 3326

“Aan de kant blijven staan is geen optie”

15 oktober 2013

Engagement is een levenshouding bij Steven Vromman, beter bekend als Low Impact Man. In het gelijknamige televisieprogramma uit 2008 ging hij de uitdaging aan om zijn ecologische voetafdruk terug te brengen tot een duurzame oppervlakte voor onze planeet.

Lees meer 1899

“Ik was een bruggenbouwer op school”

Ze haalde meer dan 8000 voorkeurstemmen in Antwerpen bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Toch gaat Groen politica Meyrem Almaci niet zweven. “Zelfrelativering en zelfkritiek, zo blijf ik trouw aan mezelf.”

Lees meer 2377

Paul Marchal over actief burgerschap:‘Kind is koning’

De beelden van de Witte Mars uit 1996 zijn in ons collectief geheugen gebrand. Een van de spilfiguren achter deze manifestatie en de Witte Beweging was Paul Marchal. Actief burgerschap staat sinds de tragische dood van zijn dochter in zijn DNA geschreven.

Lees meer 2815

‘Ik begin er pas aan met volle goesting’

In 2007, het jaar dat de Deerlijkse muzikante en songwriter Hannelore Bedert afstudeerde aan het Herman Teirlinck Instituut, won ze ook de bekende Nekka-prijs. Nauwelijks een jaar later debuteerde ze sterk met het album ‘Wat als’.

Lees meer 2282

“In de koers vijanden, buiten de koers vrienden”

De Wielerschool Ronse – Vlaamse Ardennen van het GO! barst van het talent, denk maar aan Thomas De Gendt of zoals Jesse Vandenbulcke. Begin augustus reed ze op het WK baanwielrennen voor junioren in Glasgow.

Lees meer 2781

“Geniet van school zolang het duurt”

Nog nooit draaiden alle coaches zich zo snel om voor een kandidaat in The Voice van Vlaanderen als voor Timna Vanhecke. Onder de hoede van Alex Callier stootte ze zelfs door tot de eerste grote liveshow van het VTM-programma. Met de aftrap van haar eigen band lijkt haar muzikale droom werkelijkheid te worden.

Lees meer 2691

"Een goede leerkracht stuwt je naar een hoger niveau"

Vincent Van Quickenborne studeerde rechten omdat hij een diploma wilde waarmee hij alle kanten op kon. Intussen is hij burgemeester van Kortrijk. “Tijdens mijn studies werd er steeds op gehamerd dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hadden. Het was onze plicht om iets terug te doen voor de samenleving. Dat doe ik nu voor de Kortrijkzanen.”

Lees meer 2383

“Gebrek aan mediawijsheid”

28 mei 2013

In het zesde leerjaar presenteerde hij al een wekelijks journaal voor zijn klasgenoten. Het was al vroeg duidelijk dat Riadh Bahri journalist wou worden. Intussen werkt hij op de nieuwsdienst van de VRT. “Het absolute hoogtepunt tot nu toe? Aan de zijde van Martine Tanghe staan tijdens de verkiezingsshow van vorig jaar.”

Lees meer 2258

“Niets is belangrijker dan hongerig te blijven”

14 mei 2013

Nauwelijks afgestudeerd als master in de Communicatiewetenschappen, draait de creatieve carrière van Arne Vanhaecke op volle toeren. In 2013 blijft hij het scherm onveilig maken als presentator en programmamaker op Kzoom.

Lees meer 2972

“99% onzin en halve leugens”

29 april 2013

Hij liet in maart een week lang alle sociale media voor wat ze waren en stond vorig jaar 185 uur lang non-stop achter de MNM-microfoon. Radio- en televisiemaker Peter Van de Veire blijft verrassen.

Lees meer 2268

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder